7.03.2010 г., 8:48 ч.

Не си отивай 

  Поезия » Любовна
1112 0 10

 

 

 Не си отивай

 

 

 

 

 

Виж, лятото ни тръгна без посока

с една любов на рамо, пъстра птица.

Опитвам се да дишам по-дълбоко,

да съм безшумна като  улулица.

 

Опитвам, но в безлунните си нощи

се губя в мрака, като нея плача...

Не си отивай! Не! Недей! Все още

до тебе искам в жегата да крача.

 

Отива си... и някак е широко.

Баирите самотно се белеят.

Опърлени от вятъра сироко,

пак ласките на летен дъжд копнеят.

 

© Тет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??