26.04.2008 г., 18:59 ч.

Не си прости, че ме изгуби (Не умея да съм нежна) 

  Поезия » Любовна
1060 0 2

''Влюбен съм в друга!''
... Господи! Каза го, каза го!
И гледаш настрани... може би очакваш да те спра!
А как боли? По дяволите! Да, боли ме!...
... от болка думи даже не ми останаха.
''Коя е?... Кажи ми, коя е!''... та аз заслужавам да знам.
''Онази, малката... и как е нежна не знаеш.''
... а аз не галех с най-нежната си длан...
                       ***
И какво сега? Обичаш я, така ли?
Погледни ме в очите, искам да ги видя!
... Обещавам, че ще те оставя, тръгвай с нея
и се прави, че никога не съм ти липсвала!

                       ***
Това е! Друго няма да ти кажа.

Няма да те моля да останеш.
Аз не съм такава, аз съм слаба...
... гордостта ме води по гнева и ме изгаря.
А се заклевам - много те обичам!
Но значи ли това за тебе нещо?
Намери нежност... аз на нея не приличам -
... на стъкалца ми е сърцето.
                    ***
Но ето те! Отново търсещ с поглед мен.
И пак съм чуждата, далечната, случайната.
Онази веселата, без сърце, която не умее да те пази.
                     ***
И срещам погледа ти! Ти си огън!
Не си прости, че ме изгуби!
Сега желаеш да съм твоя,
но след онази болка в мене нещо се пречупи...
                      ***
А аз защо съм ти? Непостоянство...
... много суета, душевен глад...
... Луциферски пир, неадекватност...
Това съм аз - черно-бяла, сивкава следа.                     
                     ***

А ти си същият и си търсиш огледало.
Усещам, липсва ти студеното във мен.
Изгуби ме! Прости си! Аз съм цяла...
... и от мене си отдавна опростен!

© ТтТтТтТтТ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В момента преживявам подобно нещо и написах дори подобно стихче-че в душата ми нещо се счупи...Ти си още млада и животът е пред теб...За мен вече може би е късно...Благодаря ти за стиха!Толкова истински и толкова изстрадан!Дерзай нагаре мило момиче и весели празници!
  • Уви, човек винаги се осъзнава когато вече е късно...
Предложения
: ??:??