26.04.2013 г., 13:27 ч.

Не си сама във самотата 

  Поезия
828 0 4

(В отговор на "Обич до събуждане")

 

                                   

                                       "Сънувах, че със теб живея... "

                                                                     Д. Стефанова

 

 

И аз понякога сънувам...

Ти тази нощ пристигна у дома.

Преди да легнеш пусна си косата

и после... Помниш ли я любовта?

 

В ръцете ти разлях се като восък.

Със устни кожата ми изгори.

Забравих упреци, въпроси

и молех се сънят да продължи.

 

Прегръщах! Боже, как прегръщах!

Усещах... Знаех, че боли.

В плътта ти жадни пръсти впивах.

Аз себе си не бях и ти не беше ти...

 

Но изведнъж ръката ми почувства

една студена празнина.

Разбрах, че сън било е всичко,

че всъщност сам съм у дома.

 

Ако не вярваш, питай Бог, но коленичих

и дълго молих му се да прости,

че най-големия си грях извърших -

оставих Любовта да си върви!

© Детелина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??