6.06.2006 г., 23:33 ч.

НЕ СИ СПОСОБНА ОЩЕ... 

  Поезия
1091 1 22

НЕ СИ СПОСОБНА...

 

Ще си отидеш и ще ме забравиш?

Не си способна още на това.

В сърцето си не може да не пазиш

минутите ни, нежните слова.

 

И нощите ни, сенките ни в мрака,

слети, като две реки в една.

В такава нощ, на рамото ми плака,

щастлива, че те среща любовта.

 

Нима ще я захвърлиш като дрипа

и друго рамо ще намериш в този ден?!

Ще го допреш с чело и тихо ще захлипаш,

забравила при другия за мен?

 

А той с ръка ще те погали нежно,

и с тръпни устни ще те приласкай,

в очите ти, като море безбрежни,

ще търси своя недостигнат рай?

 

“Аз нямам власт над моето сърце!” –

така ми каза и надолу поглед сведе,

прегърна ме с две чужди веч ръце,

и ме остави, безутешно сам и беден.

1983-2006 г.

Габрово

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??