17.12.2018 г., 9:35 ч.

Не след векове, а сега 

  Поезия
235 0 0

Аз, Последната земна жена, оцелявам
с теб - Последния мъж.
Гневен, Бог разрушил е Земята, залял я е 
със Световния океан.
С теб живеем по милост на ледния къс.

 

В тази блеснала пустош, 
подобна на снежен термитник,
с криви ходове под повърхността,
аз те водя със факел в ръка - двама скитници,
без да знаем кога са денят и нощта.

 

Знам със сигурност само, че аз ще те водя - 
тебе, грешната аз, мен ще водиш пък ти.
Само някои криви ходове съм научила, Боже,
кой би казал, вървейки напред,
към какво се стремим.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??