12.09.2010 г., 21:33 ч.

Не спирай полета на птиците! 

  Поезия » Философска
1587 0 3

 

 

Не спирай полета на птици!

 

Не хвърляй камък по пернати,

когато им завидиш за крила.

Очите им са твоето богатство,

контури различават в тъмнина.

 

Свободни, реещи се в полет,

достигат невъзможна висота.

Какво, че наблюдаваш ги отдолу,

огледай със очите им света.

 

Тревоги стават по-далечни,

наоколо се шири красота,

във въздуха се носят нежни трели,

подсвиркваш вече весело с уста.

 

Не спирай порива на птици.

Не им завиждай - имат си крила.

Послушай ги. Порадвай се, че жив си.

Какво ни трябва? Стигат сетива.

 

 

 

 

 

© Ани Виделова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много правдиво казано,но мисля си,че нашата първична агресия ще спре до тогава,докато всички полетим на изкуствени крила като Икар...Много харесах!Поздрав!
  • Хареса ми!
  • Хареса ми!Пздрав и
Предложения
: ??:??