13.10.2019 г., 10:15 ч.  

Не стигна времето за нас... 

  Поезия » Любовна, Философска
575 5 2

За първи път едва сега, 

разбрах - не искам да съм тъжен. 

Отива, идва любовта. 

И никой никому не бива длъжен. 

Защо е есен през октомври? 

Мъглите толкова във мене са. 

И щом те няма съм бездомник. 

Като дъждовен облак без небе. 

Не искам и не искам да съм тъжен. 

Аз трябва да се радвам тъй, защото 

земята извървях в безброй окръжности, 

за да намеря тебе във живота... 

Но, както често е написано, 

(макар наопаки да пиша аз.) - 

в една любов, така улисани, 

не стигна времето за нас... 

А трябваше да бъде пролет, 

и аз да не приличам на октомври, 

крила не стигат за далечен полет. 

Самотна птица никой не я помни...

 

Стихопат.

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??