НЕ СЪМ!!!
Не съм гара, на която
влаковете само преминават!
Не съм и спирка с налепени некролози!
Аз вятър съм, летя,
а копнея да остана!
Но никой до сега не пожела!
Знойна, топла и спокойна пролет мога да съм!
Безветрена дори!
Това, което някога е начертано,
когато се откажеш,
връща се, за да докаже,
че и преходни, оставяме следи...
Бъди моят пристан постоянен!
За мъничко отбивай се,
макар случайно!
Ако аз съм просто гара, а ти отминаващият влак...
Тогава тихо вярата си ще прегризам, както вените навремето не посмях!
©Екатерина Глухова
02. Декември 2019г.
П.П. Тези дни съм изключително вдъхновна, Благодаря на музата ми! 🖤
© Екатерина Глухова Всички права запазени