15.09.2017 г., 12:07 ч.

Не съм безгрешен 

  Поезия » Философска
559 0 1

         Не съм безгрешен

 

Разбира си не съм и аз безгрешен.

Човекът е създаден да греши!

А кажеш ли противното – си смешен

и истината искаш да рушиш.

 

Зачеваме  със  акта си греховен,

а и се раждаме облени в кръв.

От "егото" света ни е отровен,

Човекът в исканията е пръв!

 

Той винаги ръката си подава,

от чуждото да вземе своя дял.

А  с много мъка той от свойто дава-

това от люлката си е разбрал!

 

Щом знаеш туй – и аз не съм безгрешен!

Прескачал съм аз чужди плетове...

Щом видя някой, в нещо по-успешен

и мене злобата ме загризе!

 

    27.08.2017г. Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??