11.01.2021 г., 13:29 ч.

Не съм далече, мила... 

  Поезия » Любовна
763 1 2

Тъгуваш ли? Недей! Така не бива!

И мен тъга покрива ме горчива!

Не съм далече, мила... Погледни

във огледалото и там вълшебна,

една надежда ще те промени!

Усещаш ли дъха ми? Аз ти шепна:

" Ти най-красивата си на света!

Усмихвай се! За теб е обичта! " .

 

Студено ли ти е? Така не бива,

студа без жал душата ти да свива!

Не съм далече, мила... Облечи

до тебе тази тиха, зимна дреха!

Тя може до безкрайност да мълчи,

но с топлината си ще е утеха!

Не те докосва вече алчен мраз,

защото те прегръщам топло аз!

 

Целувки нямало... Така не бива!

Навсякъде са те със сладост жива!

Не съм далече, мила... И целувам

под душа с пръски нежното ти тяло!

Валя по теб, с водата блаженствувам,

заливам те пречисто и изцяло!

Където и когато искаш ти -

и в сън ще любя страстно, и в мечти!

 

Не чуваш моя глас... Така не бива!

Сърцето ми, повярвай, не се скрива!

Не съм далече, мила... Всеки стих

на тебе посвещавам откровено!

Откакто твоя зов блестящ открих

стремя се все към тебе несъмнено

и чувствам всеотдайно - аз съм ти

и ти си аз... Любов една чети!

 

 

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??