Не съм един от вас и слава богу -
огромна бездна-кратер ни дели.
В света ми няма място за тревоги,
за пошлост, клевети и думи зли.
Обхванати от черната си завист,
развявайте победно знамена.
Остава казаното срещу мен на халос -
у вас се трупа чувство за вина...
Поетите са винаги самотни.
Далече са от блудните тълпи.
Поетът хвърля нощем земна котва
в море от звездно слово, без да спи.
© Младен Мисана Всички права запазени