28.09.2024 г., 8:11 ч.

Не сънувай 

  Поезия » Любовна
28 1 2

 

        Не сънувай

 

Не сънувай далечни морета,

светлосенки и син хоризонт

и не тичай ти сам след мечтата,

озарила небесния свод!

 

Колко бързо изнизват се дните,

и завръща се пак есента!

Разпиляла е  злато в косите

и танцуват пак цветни листа.

 

Не сънувай, че аз съм далече!

Все за тебе си мисля в нощта.

Нека вземем от новата есен

пожълтели красиви листа!

 

Всички дни са запазили тайни,

тебе виждам до мене сега…

Не сънувай далечни планети

и поискай за нас любовта!

 

Намери ме в безкрайното време!

Намери ме дори във дъжда!

Вярвай, облакът няма да вземе

тези чувства от нас в есента!

 

                    Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??