31.07.2007 г., 10:58 ч.

Не те родих, но те открих. 

  Поезия
762 0 3
 

Не те родих, но те открих

(посвещавам този стих на всички изоставени деца)


Сладка болка бе да те очаквам.

Ти си смисълът на моя ден.

Малка моя дъщеричке,

днес е твоя ден рожден.


Не те родих, но знаех, че те има.

Напразно Бог не би ми дал надежда,

че таз любов, която в мене влива,

нежно може тебе да отглежда.


И ти ми се отплащаш с детска милувка,

с прегръдка мъничка и топла.

Слънце мое, с ангелска целувка.

За теб си струва всяка болка.


В очите ти ще сложа

на целия свят красотата.

В ръцете ти ще сложа на хляба топлината.

На лицето - откровението,

а в сърцето - магията на вярата.


Днес е твоят ден рожден.

И днес се раждат много като тебе.

Аз вярвам, че има и много като мен.

И божията обич ще ги вземе.

© Ирина Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??