11.09.2012 г., 23:04 ч.

Не те забравих 

  Поезия » Любовна
791 0 2

Не те забравих

 

Ти бе моята първа любов,
но те носех тайно в сърцето си
и на всичко за теб бях готов,
за да грее в усмивка лицето ти.

 

Не смеех да кажа "Обичам те!"
Години дълги така продължи -
като брат и сестрица се срещахме,
а друга беше ти в мойте мечти.

 

Не веднъж мечтаейки виждах те
в рокля бяла, редом до мен,
един на друг пред олтара изричахме
клетви за вярност до сетния ден.

 

Аз мълчах, но и ти май не виждаше,
че любовта ми към теб ме гори,
затуй в прованса реших да се скрия,
дано заглъхнат тези мечти...

 

След години те срещам отново,
пак пожара разпали в мен ти,
но вече смел съм, не се срамувам
и ще помоля - До мен бъди!

 

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??