12.12.2005 г., 22:25 ч.

Не ти е дадено 

  Поезия
1079 0 14

Не ти е дадено да ме последваш
отвъд света на думите, които
замлъкнали се раждат помежду ни.
И няма как да уловиш посоката

в копнежните спирали на душата ми.
Вратата все така е незаключена
и само полъх трябва да преминеш,
но онзи стар и тежък ключ в ръката ти

простъргва и ранява ме ръждиво…
Не ти е дадено да ме отвориш,
и по-добре недей да ме разказваш
със сухи и логични умни думи.


Обичай ме с това, което в мен
не ти е дадено да притежаваш.

© Нели Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??