1.09.2011 г., 15:42 ч.

Не търся! 

  Поезия » Любовна
705 1 6

                         

Аз не търся чуждо гнездо, с чужди огън затоплено!

От гнездото ми – топлото, моето птиче отдавна отлитна...

И сега то е топло. Но тъжно и пусто – само...

Само огънят в него гори и те чака. И...  мисля те.

Аз не търся пристан, преди да отплавам!

И за тебе ще бъда твоето тихо пристанище.

С теб желая до последния дъх да остана –

до последната бурна вълна с бялата

                                                         нежно галеща пяна...

Аз не търся трамплин за отскок! –

Много бури в душата се вихриха!

Искам плавен полет – не полет висок!

Любовта ти да чувствам до тебе притихнала!

Аз не търся топло чуждо гнездо,

нито пристан, преди да отплавам!

Тебе искам аз, моя любов!

Искам с тебе до край да остана!

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??