13.05.2015 г., 20:46 ч.

Не търся принц 

  Поезия » Любовна
567 0 3

 

Не търся принц

 

Не търся принц. Не съм принцеса.

Аз искам да се влюбя в скитник,

Който да е обиколил света

И да е видял и чуждите морета.

 

Да е вкусил той всичко от живота,

Да е опитал и горчилката, и сладостта,

Да е живял в различни светове

И да е бил на хиляди места.

 

След всички тези изпитания

Да иска той да си направи дом,

Във който да потърси топлината на уюта

И където някой с обич да го чака.

 

А този някой ще съм аз – със цялата си обич

Ще му създам една вселена,

Пълна с красота и музика неземна,

Като една безкрайна радостна дъга.

 

Така, притихнали в поезията на слънчевите дни,

Душите ни ще са намерили накрая своя пристан,

Ще си разказват минали неволи и

Ще градят най-приказните си химери.

© Румяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Галифрей, твоят коментар искрено ме разсмя Не бях помислила за тази гледна точка. Благодаря за отзива и за похвалата.
    Ася и Анастасия, и на вас благодаря за хубавите коментари. Поздрави!
  • Само дано този скитник не се окаже като Одисей - да ти е изневерявал яко. Иначе прекрасна творба.
  • Поздрав!
Предложения
: ??:??