Ден след ден Земята ни отива
В мръсни варварски ръце
Ще останеш друже и без нива
Като закриваш с дланите лице
Защо дедите ни се биха лани
Защо проливаха кръвта
Земята ровеха със длани
И хранеха си челядта
Ето че дошло е време
Земята си да защитим
Велик човек да ни поеме
Със дух висок непримирим
© Дончо Минчев Всички права запазени