14.10.2007 г., 14:09 ч.

Не вярвам 

  Поезия
550 0 9
Не вярвам


(На М.)

Не вярвам във сезонната промяна...
Не вярвам в чудото-магия.
А обичта - на електроните обмяна,
се ражда и от слънце, но и дъжд вали я.

Не вярвам, че докосването нежно
и погледът на някой романтик
ще чакат да събудят безнадеждно
във мене порив за любов... и вик!


Не вярвам, че нощта е "мястото",
където тихо и спокойно ще заспя,
защото будна и трагична, час по час,
аз пиша и безсъница творя.


Не вярвам мислите ми някога да покориш.
Ти само нарушаваш ми покоя.
И вярвайки безумно, че любов градиш,
аз знам, че нивга няма да съм твоя.


А погледът ми, ако е разсеян, само
за стотни от секундата ще спре на теб,
но ти не знаеш, че в невярването ми голямо
се крие смъртна... жаждата по теб!...

© Единствена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??