20.04.2017 г., 22:57 ч.

Не забравен спомен 

  Поезия » Любовна
1416 5 7

 

Не забравен спомен

 

За спомена ли искаш да говорим,
криещ се зад гъстите ти мигли,
с който нощем много дълго споря,

проклинайки предателските мисли?

 

За спомена ли искаш да разкажа,
как броди във душата ми самотен
и впива се, прониква и ранява,
танцува във кръвта ми не забравен?

 

Той споменът е хищник непокорен,
не пита и не жали, не прощава,
нахлува в мен, разтърсва ме до кости,
живота ми оправен преобръща.

 

Но някак си не искам да изтръгна
този спомен дето ме разкъсва,
нося го във ляво, като трън е,
и боли, но прави ме по-жива!

 

© Евгения Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??