3.01.2013 г., 16:27 ч.

Не заминавай 

  Поезия » Оди и поеми
613 1 0

     Не заминавай


Пътнико самотен, тъжен,

накъде поел си ти?

Спри по пътя своя труден,

у дома се завърни.


Ти си тъй обезверен

в собствената си страна.

И напълно си сломен

по заветната мечта.


Искаш твоят дом да бъде

най-добрият пристан тих.

Искаш в него да пребъде

детски смях щастлив.


Пътнико самотен, свиден,

спри за малко - помисли!

Тъй ли лесно ти отхвърляш

собствените си мечти?


Зареди се ти с надежда,

запази си мъдростта.

И не вярвай на невежа,

що кълне ти се в честта.


Пътнико самотен, тъжен,

смело ти се надигни

и със глас уверен, силен,

ти словата си кажи.


Че не искаш да оставиш

най-красивата страна.

Че не искаш да забравиш 

собствената си мечта.


Че на теб са завещали

да опазиш своя дом,

да изтриеш всички сълзи

в неспокойния си сън.

© Пепа Райчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??