13.07.2007 г., 6:12 ч.

Не завиждам... 

  Поезия
809 0 5

                 НЕ ЗАВИЖДАМ...


Не завиждам на вятъра за крилете му,
някога, когато тленното изгуби смисъл
и аз ще се превърна в малка птица -
като вятъра.


И ще изпитвам болка, като птиците,
с гърди, когато срещат острия бодил,
ще се блъскам в стени и в прегради,
и ще се сгушвам тайно като вятъра.


Ще донасям топлина, тъй както вятъра
от юг, за птичите гнезда,
ще съм студен, суров понякога,
тъй както всякоя душа.

© Емо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??