21.10.2008 г., 9:57 ч.

Небе си ми 

  Поезия
726 0 9

Небе си ми.

Бяло и равно,

беззвездно и тъмно,

на метър и нещо от челото ми,

още си прясно измазано.

Чакаш да пиша по теб

с мислите си,

в тази нощ, изсушена

от дима на цигари

и глухи дихания.

Нямо е.

Само онази игла във часовника

ръмжащо порязва секундите.

Лети ми се.

А като купол затваряш душата ми

и плоскостенно преграждаш

на очите стремежа.

Ядно запращам чехъл към теб

вместо камък. А ти ми го връщаш.

Защо не чуваш мечтите ми,

щом си толкова близо?

Ще те счупя във мислите

и ще тръгна нагоре.

Безтегловно.

Без тежест в гърдите.

И ще плача във радост,

с изкривена присъда,

която е избор, а не наказание.

Да търся сама онази пътека,

по която завива животът

и която чаках

ти за мен да чертаеш.

Мразя онази свобода на таблетки,

с която приспиваше пулса ми.

Искам другата - цялата,

която се взема без дози

и не е лъжовна.

Сбогом. Тръгвам.

Уморих се да пиша по тебе

прощално.

Прости егоизма.

© Ана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??