26.09.2007 г., 14:20 ч.

Небесна картина 

  Поезия
581 0 3
    Небесна картина

Облаци бели и сиви
рисуват на небето картини,
от слънце осветени,
в чудни краски оцветени.

Небето притъмнява,
дъжд завалява.
Капчици като сълзи
мокрят плачещи очи.

Облачета мили,
що сте тъй сълзливи?
Нека да поплачем,
мъка да изплачем.

Слънцето с лъчите
ще ни върне пак мечтите.
Картината небесна пак ще озари,
радостта ще светне в мокрите очи.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??