1.03.2013 г., 19:01 ч.

Небесна мартеница 

  Поезия » Пейзажна
335 0 4

Честита Баба Марта!

 

От залеза червен изплетох

ширит за нощната луна.

От слънце бяло пък оплетох

ширит за другата страна.

 

Качих ги горе на луната

и там от двете ù страни

ги пуснах долу към земята

напук на земните злини.

 

И мартеницата позната

огря небесния ни двор.

Във нея вплетох аз луната

в космичен мартенски декор.

 

И мартеницата небесна

виси над китната земя.

От таз картина - тъй чудесна,

Вселената се чак засмя!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??