15.04.2008 г., 23:23 ч.

Небесната кралица 

  Поезия
893 0 3
 

Небесната кралица

 

 

Мрачнобяла, леденостудена,

с оттенъци на скръб

величествено гледаш отвисоко.

Виждаш пирове бедняшки,

страст неутолена,

смърт, живот пред тебе се преплитат.

За влюбените си светило,

за нещастните - натрапница във мрака,

така няма всеки път заспиваш

и по-тъжна всяка нощ събуждаш.

С различни имена те назовава всеки,

ала една си - приятелка зова те аз.

... Луна останалите те наричат.

© Юлиана Кехайова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??