Лукс, пари и положение.
Бързи връзки, дрога, забавление.
Отвънка - цар, отвътре - просяк,
това е днес модерно!
Телевизорът пропагандира,
бедни и богати той хипнотизира!
А хората забравят, че робуват,
вместо да живеят - съществуват!
Това и червеят го прави -
яде, размножава се, умира!
Но нима на духът човешки
туй му стига?!
А лесно е да чуеш Бога!
Трудното е да постигнеш тишината!
В този свят на сатаната,
връзката със Бог се притъпява!
И само скромните - богати духом,
чуват божественият глас в молитва,
не живеят в стадо, в купом,
те самотни са на свойте върхове!
Царе!
Но без злато и одежди скъпи,
богатството им нарича се сърце,
но малцина следват тези стъпки!
© Добромир Иванов Всички права запазени