18.02.2007 г., 21:57 ч.

Небето ще ми прати бяло облаче 

  Поезия
585 0 11
В най-тихата и най-затънтена,
в такава уличка ме остави.
Сама ще си намеря пътеката,
забравена от чезнещи следи.
Опушени мъгли ще ми открият
врати през делниците сиви,
и шарени ще бъдат песните,
зовящи ме с пътеките небесни.
Защото със душата съм обичала.
На мен не ми и трябва повече.
И щом веднъж съм се раздала -
небето ще ми прати бяло облаче.
По него гола, боса...
дори без глас да тръгна... зная,
посоката си ще открия някога.
По-малко да обичам аз не зная.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??