12.04.2008 г., 9:17 ч.

Небето сиво е, диво, Красиво Е (Ние ,"другите", лудите 2) 

  Поезия
983 0 6
Небето сиво е,
диво, Красиво Е,
сбор на Оборище чак!
Не за въстание
среща си даваме -
Пролет да срещаме пак.
Небето сиво е,
но планинари сме,
не сме от захар, нали?

Раничко ставаме,
стягаме раница
и анорак, че вали...

Майка-Природата
плаче за хората  
сълзи дъждовни, за нас!
Затуй, че много сме,
роби сме, Бога ми,
чак до последния час,
в който Съзнаваме,
че няма бягане,
няма СъмНеНие в нас,
че се завръщаме,
за да прегръщаме
за да танцуваме в транс...

Затуй, че живи сме,
диви, красиви сме,
че сме се срещнали пак
след дълго скитане,
питане, дните си
събрали сме в стария сак,
нейде край огъня
ЗаЕдно сме, Хора сме,
Жива Душа сме... На Път!

Живи сме, Бога ми,
Жива Природа сме -
"Лудите" - тъй ни зоват...

"Ние другите, лудите"
сме изумрудите
в нечии ясни очи,
цветята сините
или маслините,
спомнящи цветни мечти.
Бръчки на щастие
ражда прекрасното,
ражда акорди и стих,
ражда разбиране - 
себенамиране
в нечий приятелски лик.

Искри от огъня
над босоногия
танц със Иконата-стих
не ме пожалиха,
милват ме, галят ме,
спомнят ми ромона тих
на онова ручейче
в себе си скътало
спомен за Живи Води...

Скътало Бисери
с Обич Орисали
Сънища, нощи и дни.

21.03.2008
... .... .. ... .... . ... . .... . ...
Благодаря на Беркут666 - за провокацията и интонацията, а също и на Риа - за заглавието и напомнянето за това, кои Сме!

Стихът се роди в коментар към Творбите им от същата дата.
Имаше още време до влака и се разписах, докато чаках, стегнал багажа за Планината, в трепет за срещата с другите, (дето сме "луди", де...)

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно!
    Като песен е!
    Поздравления, Кирил!
  • Чудесно стихотворение, вдъхновено, устремно!
  • Стиховете ти са прозрение за вечните ценности!
  • Чудесно настроение и жизненост.
    Много ми хареса!
  • невероятно прекрасен стих.Поздравления от мен

    П.С.А на всичко отгоре сме и адаши.
    Откъде толкова енергия,толкова хубав ритъм и мисъл , възхита от теб .БРаво
  • Невероятен стих, мелодичност, ритмика, идейност!
    БРАВО!
Предложения
: ??:??