Опитвала ли си,
на въртолет да бъдеш перката,
повдигаща го, мощно?
Да бъркаш в скъсания джеб,
на таксиметраджия,
през рали среднощно?
Да си каюта на моряка през нощта –
да си му койка в плаване далечно?
А на пилот да бъдеш синева
и катапулт спасяващ го успешно?
Опитвала ли си,
да бъдеш знак за стоп,
на тираджия по трасето?
На машинист, семафор да си в мрак?
На ватман груб, да си звънчето?
Да бъдеш дупка на сондьор –
със сондата да те сондира?
И да си шахта на миньор
с богата златоносна жила?
Опитвала ли си това –
да си жена на мъж,
не на мастия?
Опитвала ли си в снега,
в ръжта и в пясъка,
в дъжда,
не само там –
на лист хартия?
А да го чакаш с тръпнещо сърце,
опитвала ли си – изгаряна от страсти?
Кога ще дойде и дали ще те
прегръща или строго скастри?
Опитай го – вкусът му е солен!
Тръпчив и твърд е,
като зряла дюла...
Като бодил е остър и студен,
когато е жената кръгла нула.
Но и гальовен може да е той,
когато го обичаш и го палиш,
когато си за него като зной,
цениш го, уважаваш го и галиш.
Опита ли?
Или все тъй мъдруваш,
над плюшени и лъскави слова?
Опитай се –
да видиш, колко струваш!
Нали жена за мъж си –
не “метла”!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
Поздрав!