Nov 5, 2006, 11:38 PM  

Нецензурно 

  Poetry
1284 0 3

Опитвала ли си,

на въртолет да бъдеш перката,

повдигаща го, мощно?


Да бъркаш в скъсания джеб,

на таксиметраджия,

през рали среднощно?


Да си каюта на моряка през нощта

да си му койка в плаване далечно?


А на пилот да бъдеш синева

и катапулт спасяващ го успешно?

 

Опитвала ли си,

да бъдеш знак за стоп,

на тираджия по трасето?


На машинист, семафор да си в мрак?


На ватман груб, да си звънчето?


Да бъдеш дупка на сондьор –

със сондата да те сондира?


И да си шахта на миньор

с богата златоносна жила?

 

Опитвала ли си това

да си жена на мъж,

не на мастия?


Опитвала ли си в снега,

в ръжта и в  пясъка,

в дъжда,

не само там –

на лист хартия?

 

А да го чакаш с тръпнещо сърце,

опитвала ли си – изгаряна от страсти?


Кога ще дойде и  дали ще те

прегръща или строго скастри?

 

Опитай го – вкусът му е солен!

Тръпчив и твърд е,

като зряла дюла...


Като бодил е остър и студен,

когато е жената кръгла нула.

 

Но и гальовен може да е той,

когато го обичаш и го палиш,

когато си за него като зной,

цениш го, уважаваш го и галиш.

 

Опита ли?


Или все тъй мъдруваш,

над плюшени и лъскави слова?


Опитай се –

да видиш, колко струваш!


Нали жена за мъж си –

не “метла”!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??