25.08.2009 г., 0:33 ч.

Недей 

  Поезия
787 0 6

Не се разбивай в мен, момче,
като вълна във стръмен морски бряг -
не съм жена на тихи ветрове,
а в буен пламък - топъл тюркоаз.

Недей се срива в мен, момче,
не ще издигна те висок и строен -
аз бури нося още от дете
и никой с мен не спи спокоен.

Недей се дави в мен, момче,
аз нагла съм, коварна и устата -
същинска морска напаст съм отвред -
и в мен умира най-напред душата.

От болка тихичко стени, момче,
но в мен не взирай поглед благ -
не съм жена на тихи ветрове,
а в буен пламък - топъл тюркоаз...

© Тони Пашова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??