8.06.2007 г., 18:40 ч.

недей (разпръсва своя боб) 

  Поезия
683 0 1
Защото съм роден на село,
обичам готвения боб,
но да е сготвен той умело
като за мулето ми - зоб.

Обичам да го кусам смело,
със взор в полето устремен,
защото боба в мойто село
свещена радост е за мен.

И като малка препоръка
към тебе, гражданино скъп:
обичай боба - наедряващ,
увиващ се по дълъг прът.

Внимавай много със нещата,
недей разпръсва своя боб -
ако го пръснеш в безпорядък,
вовеки ще останеш роб.

© Хари Сватбаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??