5.07.2020 г., 17:31 ч.  

Неделен стих 

  Поезия
1152 12 20

Неделя е. А аз съм тишина.
Мълча в неписан стих. Неказан.
По хълма бавно стича се нощта
и с глас на славей капе по перваза.

Неделя е. Денят не бърза. Той
под водопад от изгрев се протяга.
Сънят е по пижама. И за кой,
за кой ли път с Луната ще избяга.

Неделя е. Ухае на кафе,
на лято, на липи. И още тихо е.
Синее мълчаливото небе
и много нежно се превръща в стихове.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??