Jul 5, 2020, 5:31 PM  

Неделен стих 

  Poetry
1147 12 20

Неделя е. А аз съм тишина.
Мълча в неписан стих. Неказан.
По хълма бавно стича се нощта
и с глас на славей капе по перваза.

Неделя е. Денят не бърза. Той
под водопад от изгрев се протяга.
Сънят е по пижама. И за кой,
за кой ли път с Луната ще избяга.

Неделя е. Ухае на кафе,
на лято, на липи. И още тихо е.
Синее мълчаливото небе
и много нежно се превръща в стихове.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??