18.12.2020 г., 13:20 ч.

Неделна вечер 

  Поезия
861 9 15

Пак звъни по первазите тихият дъжд.
Пее вятърът рок, след блажено безделие.
Имам книга – разказва за цъфнала ръж.
В чаша вино спокойно залязва неделя.

По сребристи пантофки и конец тишина
чакам в моя прозорец да кацне Луната.
Как обичам, когато е мокър света,
че изгряват звездите дори по земята.

По улука се стича декември. А той
обещаваше сняг – чист и бял, като детство.
Обещаваше истински златен порой
от усмивки, милион добрини и вълшебство...

Нека нежно звъни закъснелият дъжд,
всяка капка е бисер, изчистил небето.
Имам вечер и книга. И цъфнала ръж –
в нея слънце красиво целува сърцето.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??