17.12.2007 г., 11:28 ч.

Неделно 

  Поезия
1949 0 29

                                          

                             Сред пейзажа сиво-панелен...

                             Под небето тежко, оловно...

                             В следобеда мързеливо-неделен...

                             Изтича животът... И няма виновни...

 

 

                             Изтича безпаметно и безлюбовно...

                             Дори боговете почиват в неделя.

                             Изтича банално... И несъдбовно...

                             И като самотни галактики ни разделя...

 

 

                             Изтича  животът  спокойно, безстрастно...

                             И потънали в сивото си благоприличие,

                             сигурно и безопасно

                             забравяме как се обича...

           

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          

     

© Нина Сименова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??