25.03.2011 г., 22:54 ч.

Него 

  Поезия » Любовна
688 0 2

В очите Му огледах се

и в тях съзрях се истински красива.

Ръцете Му така горещи са,

че в миг ме изгориха.

В прегръдките Му убежище намерих,

в тях сърцето ми заби отново.

Целувките Му ме събудиха

и за миг от мъртвите възкръснах.

 

А в твоя поглед има само студ,

безцветна съм, дори невидима в очите ти.

Във мен забиват се обидите,

и крясъците ти, и грубостта...

Ръцете ти са ледени,

а устните ти вече съм почти забравила.

И чужд, и тъй далечен си,

а аз безчувствена във твоето присъствие...

 

И нека да имам вина...

И нека дори целият свят ме презира!

Да бъда грешна готова съм,

да лъжа и мамя без срам,

да крада мъничко щастие.

Дори за кратък миг да бъда жива,

дори в измамно заблуждение да съм

аз искам, аз копнея... НЕГО!

 

 

 

 

 

© Марияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??