15.02.2018 г., 12:22 ч.

Негова 

  Поезия » Друга
754 1 1

От древни времена ме е избрал

да бъда Негова – нарече ме жена.

От любовта си Той ме бе създал

и вложи в мен от Свойта красота.

 

Дари ме със търпение и сила

за неговите рожби да се грижа.

Сърцето ми превърна в нежна свила,

с любов по техните сърца да пиша.

 

И за съпруга ме подготви – да съм вярна,

помощник подходящ за своя мъж.

Да съм за всичко благодарна –  

домът ми да цъфти сред буйна ръж.

 

Приятелка ми даде да съм истинска –

облече ме в доверие, надежда.

Като река от извора пречистена

от мене благодат да се изцежда.

 

И милост в мене вля – привдигаща,

която да не гледа на лице.

Оформи ме като стрела, достигаща

до дълбините на раненото сърце.

 

От Него и чрез Него съществувам –

Бог Славен, Свят, Непроменим!

В живота ми с величие царува

и двамата към вечността вървим!

© Галина Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??