От древни времена ме е избрал
да бъда Негова – нарече ме жена.
От любовта си Той ме бе създал
и вложи в мен от Свойта красота.
Дари ме със търпение и сила
за неговите рожби да се грижа.
Сърцето ми превърна в нежна свила,
с любов по техните сърца да пиша.
И за съпруга ме подготви – да съм вярна,
помощник подходящ за своя мъж.
Да съм за всичко благодарна –
домът ми да цъфти сред буйна ръж.
Приятелка ми даде да съм истинска –
облече ме в доверие, надежда.
Като река от извора пречистена
от мене благодат да се изцежда.
И милост в мене вля – привдигаща,
която да не гледа на лице.
Оформи ме като стрела, достигаща
до дълбините на раненото сърце.
От Него и чрез Него съществувам –
Бог Славен, Свят, Непроменим!
В живота ми с величие царува
и двамата към вечността вървим!
© Галина Пенева Все права защищены