30.06.2009 г., 16:38 ч.

Неизказано 

  Поезия » Друга
485 0 0

Бързи капки чезнат без следа. Мрачно

облачно навъсено небе; прозрачно

слънце чезне в океан безводен

сиво-пепеляв. Мъртвороден

вятър брули опустял пейзаж.

Пустиня без оазис; замръзнал плаж

морето мие оловно-сиви брегове

в застинали вълни. Солени дъждове

избелялата земя отмиват. Звезда

отпада глухо в черната бразда

безкрайна. Бледо-призрачни луни

поглъщат гаснещите светлини

червени. Бягащи скали припламват

и дълбаят в черни пясъци. Лумват

серни парещи реки от лава.

Във въздуха стои кафява

лепкава мъгла. От огромни ями

пъплят жълто-съскащи фонтани.

Плуват сред прахта острови

от камък. Ледено-статични заливи

бушуват в ята от скреж. Олекнала планина

се носи из искрящо-бяла тъмнина.

 

© Златко Тошков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??