21.09.2013 г., 17:22 ч.  

Неизпратено писмо 

  Поезия » Друга
456 1 3

 

Не изпратено писмо

    от чужбина

 

 

Казваше, че виното горчи,

без мен и залъкът засяда,

в очите ти изплуват и сълзи

вечер късно щом си лягаш.

 

И казваше, че много искаш

у дома със теб да се завърна,

душата ми се умори от стискане

в копнеж дома си да прегърне.

 

Своето и болките си казват,

треперят уморените ръце,

забавени рефлекси ме наказват,

задъхва се самотното сърце.

 

След труден и убийствен ден

споделя тъжно с листа бял

чувствата потънали  във мен,

които ти едва ли си живял.

 

Но няма да те натъжавам вече,

съня ти да руша нощес,

кой с каквото е обречен,

безспорно ще си понесе.

 

А ти щастлив да си и здрав

от все сърце ти го желая,

а мен ме забрави, и без това

ще се завърна ли - не зная.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??