21.01.2012 г., 5:24 ч.

Нежеланата дестинация 

  Поезия » Хумористична
416 0 2

(из цикъла "Вицове в рими")


Поиска Бог след толкова години
да си почине. Само че, къде,
в каква посока всъщност да замине.
Помоли Бог съвет да му даде

Архангел Михаил. „Меркурий, Боже,
защо не посетиш?” „Горещо там е!”
„Ами Плутон?” „О, там сега не може
от студ да си почина.” „Май че само

Земята подходяща е тогава!”
„Абе… не знам! Изглежда и Земята
все още за екскурзия не става.
Преди години, спомням си, когато

последно посетих я, във Юдея
с една еврейка имах връзка аз.
И ето, от тогава все за нея
приказват си… дори и в този час…”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??