26.11.2011 г., 10:47 ч.

Нежелани гости 

  Поезия » За деца
708 1 16
Гости са дошли във къщи.
Чудят се защо се мръщя.
Носят лего, шоколади,
а душичката ми страда.

- Ах, какво момченце сладко –
радва ми се вуйчо Златко
и с небръснатите бузи
кожата ми ще охлузи.

- Тук ли си бре, хубавецо –

хили ми се леля Цеца,
след което ме прегръща,
а на мен ми се повръща

от помади, лосиони,

червила, одеколони...
После приближава стринка,
хванала я е настинка

или грип – не зная точно,

киха срещу мен нарочно –
ненаужким е решила
да ме зарази с бацила...

Уважаеми роднини –

хайде, днес - от мен да мине.
Друг път за такива гости
аз вратата ще залостя.

 


© Владимир Виденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??