8.10.2023 г., 23:44 ч.  

Нежен бунт 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
166 0 2

Изплетен изкусно, изящен и мек
е плащът тъй гладък на нощ от въздишки,
за жаждата моя не ще има лек
и няма да видя във бурята пристан.

 

Завивам копнежа си, нека да спи
и сънища сладостни да го споходят.
В тъмата от тайни проблясват искри
души неспокойни среднощно там бродят.

 

Вълшебни слова на взаимност шептят
и длани се сливат, телата говорят.
Отвъд мрака вечен безгрижни летят
готови без страх с боговете да спорят.

 

Борбата ще бъде за къс свобода
за глътка надежда, за бляскава слава
Победа безценна ще бъде плода
на бран справедлива, на вяра най-права,

 

че власт няма никой над наш'те мечти
над устрема мощен и волята силна
а ти, мой единствен, блажен ще заспиш
магията моя за двама ще стигне...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??