Некa!
Аз ли да ти кажа, че това е боза?
Не може тя с поезия да се сравни.
И разбереш ли ясно тази лъжа –
ще пишеш Ти!
Аз ти казвам – нека си Ти!
Любовта спасява даже с прости слова.
Не лъжи! Дори за миг не се суети . . .
Каквото пишеш, нека има цена –
обичай го Ти!
Аз ти казвам – цената си Ти!
Аз ли да ти кажа, че това е боза?
Захвърли всичко, остави празни мечти . . .
Пиши за което дълго мълча –
душата си Ти!
Аз ти казвам – нека си Ти!
© Пламен Порчев Всички права запазени