11.06.2023 г., 23:04 ч.

Нека бурята ме връхлети 

  Поезия » Философска
122 0 0

Всеки миг е тъй безценен,

всеки поглед към света

в утро-камък скъпоценен,

с бистра бляскава роса.

 

Всеки дъх ни приближава

с тиха стъпка към смъртта,

мъдростта ни умножава

на болезнена цена.

 

Всеки удар на сърцето,

всеки гръм преди дъжда-

те врата пред нас открехват,

сред великата лъжа

 

че предречен е животът,

пътят ни- предначертан

и че вярната посока

няма как да видиш сам.

 

Кой обаче ще ми каже

що в сърцето ми гори?

и защо е светло даже

там в най-мрачните ми дни?

 

Аз съм ярък буен огън,

буря, вихър и порой

и съвсем самичка мога

да чертая пътя свой.

 

Нека върху мен се спуснат

хиляди стихии зли

мойта сила е да чувствам

и в гърдите ми да ври.

 

Пак със бурята се сливам

тя е моята душа

във очите тъмносини

отразява се дъжда...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??