1. Само твоя искам да бъда -
твоето Слънце и твойта Луна.
В прегръдките ти като алено цвете
да цъфтя в деня и нощта.
2. Искам да бъда аз „твоето" цвете -
недокосвано нейде от друг,
откъснато нежно и крехко -
разцъфтяло за своя съпруг.
3. Нека то твоя дом да краси,
да те подкрепя и носи късмет.
Да внася аромат в трудните дни -
в радост и болка да бъде до теб.
4. Но когато започне да вехне
и с годините да отроннва лист по лист,
ти още обичай своето цвете -
вече не толкова алено, но цъфтяло само за теб.
© Птица Жар Всички права запазени
Желая ти да си това цвете за някой и то за цял живот.