12.05.2017 г., 9:58 ч.

Нека бъде светлина! 

  Поезия » Любовна
548 3 4

Нека бъде светлина!

 

Дъждовен май. Във утро.
А ти - красива. Още спиш.
Спокойна си. И непробудна.
Със теб обичам да вали..

 

Във стаята мирише на любов -
на теб, на нас, и на зелено.
Какво ни трябва? Моя зов,
кафе и пролет. Ти да си до мене..

 

Не искам нищо. Само теб.
Света ми се обърна. В красота.
И ти дойде. И ме отне -
от мрак. И нека бъде светлина!

 

Събуждаш се. И слънцето изгрява.
Усмивка - сънена. И две ръце.
Ще искам все към мен да се протягат,
прегръщайки ме с твоето сърце.

 

Сега ще ми е светещо. И бяло.
За тебе си представих. Съществуваш.
Душата ти. И голото ти тяло.
И цял живот - така ще ме вълнуваш..

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
08.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??