10.01.2023 г., 12:11 ч.  

Нека има светлина! 

  Поезия » Гражданска
209 0 0

Нека има светлина в нас,

за слабите грижи да има,

да ги топлим в този мраз,

да им е уютно в тая зима!

 

В мизерия мнозина живеят,

нека мъката им да смекчим,

да им помогнем да оцелеят,

затуй духовно нека не спим!

 

Нямат дом, нямат храна,

направо къса се сърцето,

вместо добро и човещина –

отговорност от нас не е поета!

 

Приятно ни е тук, в нашите къщи,

забравихме за тяхната неволя,

но всичко вижда Богът вездесъщи,

затова да се стреснете ви моля!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??